Artikel: Borderlinetest

"Testa dig själv för att se om du eller någon i din omgivning lider av borderline. Detta test används för diagnostisering av borderline." Läs hela artikeln
 Svara
Jennifer
Gäst

Jag behöver hjälp. hur kan man testa sig o f denna diagnos? vem ska jag gå till?
Svara

Kontakta din vårdcentral/husläkare. Berätta att att du misstänker diagnosen Borderline och att du vill ha hjälp. Din husläkare kommer då se till att du får en remiss dit där du kan få hjälp med utredning och behandling.
Svara
Ingen
Gäst

Jag fick en KBT gruppterapi och en bok och det kändes bra i ett par veckor.

Sitter fortfarande och suger på hagelpiporna ibland.
Jag kanske har grav aspberger eller bara är en förväxt gnällig bebis, men jag kan inte säga att psykiatrin fungerar i Sverige. Den paranoida fantasi papegojjan på min ena axel sa just att det nog beror på ekonomiska anledningar och att vi är ett självsanerande problem då vi brukar ta livet av oss.

Psykiatrin är ett skämt i Sverige idag men har utvecklats från något en regering inte skulle kunnat redovisa officiellt inför tex EU. Min första psykolog blev förbannad på mig efter 10 gånger. Antagligen försökte hon provocera fram nån gömd del av mig men ärligt talat hade hon inte ens kvalificerat som hundpsykolog idag. Bakom svärmorsdröms fasaden tryckte jag i mig sprit, piller, LCD, hash, tändargas, antidepressiva medel för att hitta vägen ut. Det ända som funkade var väl Valium men det blev jag immun mot ganska omgående, resten var ganska värdelöst inte helt oväntat. Nåt beroende har jag aldrig varit intresserad av så ingen större skada skedd. Men nån skillnad från nu, 30 år senare är det inte.

Jennifer, känner du igen dig? Printa ut det här och säg att du inte lämnar vårdcentralen innan du fått en 5-årig handlingsplan med personligt stöd. Risken annars är att du, som jag slussas till nåt riskkapitals projekt och snip så är din saga slut. Sedan får du börja om proceduren för enligt min psykiatriker har man en begränsat antal besök och sedan är pengarna slut.

Du behöver stå på dig och var inte rädd att berätta det svartaste du sitter inne med. Lycka till.
Svara
Zandra
Gäst

Tycker det här testet suger inte för att jag e borderline men för att jag har jobbat med de sen 10 år! Att baka ihop vissa frågor går inte!!!!
Å att psykiatrin e ett skämt kan jag till viss hålla med om men de gäller slutenvården.. de e inte meningen att man ska vara inlåst och inte ta verkligheten..Vi kan hjälpa till med de akuta men slutenvård är ingen lösning utan öppenvårdens jobb ligger i att stötta och hjälpa med hjälp av kommunen för dessa personer...
Svara
Angelina
Gäst

Jag misstänker att jag lider av borderline, men jag vet inte hur jag ska förklara det för mina föräldrar. Har ni/du några tips?
Svara
Anonym
Gäst

Jag tror oxå att jag har det och vet inte heller hur jag ska förklara det....
Svara
cizzi
Gäst

Alla frågor stämde in men då har jag med diagnos på grov borderline o har haft så länge ja kan minnas. Men tycker vissa saker som skrivs om borderline e lite orättvist. För visst jag kan va helt förjävligt o känslokall men jag kan även känna mer än va folk tror o tyvärr blir ja ofta dömd som en "jävla borderline brud " som folk så fint kallat mig bara för man gör ett misstag men ja e inte mer än människa o alla misstag ja gör kan faktiskt bero på annat. Ja har ändå lyckats ganska bra har två fina barn o man efter många broar brända o ibland blir ja nästan lite förvånad själv hur han pallar men de finns nog inga två som har de så roligt som han o ja dom perioderna som e bra o som tur e blir dom längre o längre med åren. O ja e faktiskt inte så himla ego; ) de finns unika borderline människor med helt enkelt gäller bara att träffa den rätta så kan man ha mycket roligt i min närvaro går iaf ingen skada på att de aldrig händer något spännande för de gör de jämt
Svara
Anonym
Gäst

Jag tycker inte alls att du ska ta åt dig av det negativa i en text. Läs det och gör någonting positivt av det. Till exempel att du kan försöka tänka att "Det där stämmer inte in på mig. Jag är en fantastisk person. Och vi är alla olika!"
Svara
Ny Användare

Jag har fått diagnosen depression och ångest men har alltid varit lite åt bipolär och borderline hållet också... Hade allt på listan ..
Svara