Användare

Svar: Läckande klaff

Hej igen
Jag fick en elkonvertering den gångna veckan.
Den gick finfint, så nu har jag en normal puls på 60 / minut. Det känns verkligen fint och jag hoppas att det får förbli så länge. Jag har också svårt att känna av pulsen vi halspulsådern i trakterna av nyckelbenet. Det var ju så enkelt när pulsen var runt 125 och ojämn, ryckig och stötig.
Det är däremot enkelt att se pulserandet vid vänstra armbågsvecket.
Jag skall på återbesök om ett tiotal dagar för koll av EKG mm.
Jag fick förresten en blodtryckssänkande tablett. Blodtrycket var 140 / 80 och borde inte vara högre än 130 enligt doktorn.
Jag hälsar
 Svara
Användare

Svar: Läckande klaff

Hej igen Hjärter. Det låter glädjande att elkonverteringen gick bra. Det verkar som att blodtryck och hjärtrytm är två olika saker.

Det nya med mig är att hjärtat utan förvarning börjar rusa i typ en timme allt oftare men långtids-EKG man tog visade på normalvärden.

Min nya husläkare är den bästa jag haft, men man ser ju att dom väljer bort skitjobb och krämpor som är obekväma. Som exempelvis mina nattliga svettningar som gör att jag vaknar plaskvåt varje morgon sedan man böt Trombyl mot Waran och satte mig på Bisoprolol (Jag tror att det är Bisoprolol som är boven). Trots fler påstötningar i brev så ignorerar hon problemet. Det verkar som att det är patienten som är till för Husläkaren och inte tvärtom.

Jag kallas till St:Göran Neuro varje år för att kolla upp halspulsådrorna, jag skall dit i october. Det är ju bra att dom håller koll, men jag förstår inte varför, för halspulsådrorna är släta och rena från kolestrolslagg.

Vi hörs.
Svara
Användare

Svar: Läckande klaff

Hej igen
Den fina sinusrytmen efter elkonverteringen försvanntyvärr under söndagen och ersattes av den alltför snabba rytmen kring 120 - 125 / per minut.
Synd och trist.
Vi får väl se om läkarna kan hitta på något ?
/ H
Svara
Användare

Svar: Läckande klaff

Hej igen Hjärter.
Hoppas du mår bra.
Tidigare i veckan var jag kallad till Neurologen där en engagerande överläkare gick igenom mina resultat från Strokeavdelningen och Halspulsåderröntgen.
Jo, den ena ådern var något igenslaggad men inte så pass så det behövde några åtgärder och att mitt forsande vattensymdrom i båda ögonen berodde på igenslaggningen.

Han berättade också någonting jag aldrig hört förut. Nämligen att hjärtpatienter som opereras många gånger förstörs hjärnan på, men min såg förvånansvärt frisk och kry ut. Det var ju bra.
Jag är nu färdigutredd både på tvären och längden när det gäller de nattliga svettningarna jag får av Bisoprolol. Man menar på att om vi börjar laborera med andra mediciner kan jag få värre problem, därför beslöt vi att fortsätta med Bisoprolol.
Annars mår jag som en Nötskrika.
Svara
Användare

Svar: Läckande klaff

Flera gånger de senaste åren slocknar ett öga, samtidigt som antingen överläppen, men för det mesta underläppen ända ner till hakspetsen domnar bort med sockerdricka i området som känns dött efter tio minuter som håller i sig i 25-30 minuter innan det planar ut till normalläge igen. Ögat är tillbaks till normalläge redan efter någon minut. Ett tydligt tecken på en Tia-Attack som jag utretts flera gånger för, utan att man kunnat konstatera att det varit Tior.
Att läpparna domnar bort med sockerdricka är relativt nytt så lång tid som 25-30 minuter varje gång.
Det förvånar mig att jag får proppar som går på Waran med regelbundna p/k prov.

Igår när det hände igen så ringde jag först 1177 där det var kö, så jag ringde akuten där det meddelades att jag var placerad som nummer 49 i telefonkön. Jag la på. Lika bra det, för på akuten de senaste gångerna gjorde man överhuvudtaget ingenting de 4-5 timmar jag tvingades häcka där.
Ett medvetet mygel för att få bort folk från akuten är att ignorera dem och lite åldersdiskriminering kändes det också som.
Att jag inte går till akuten någon gång mer, det tackar akuten för. Att ha misstänkta TIOR med bortdomnande ansiktsdelar är tydligen inte risk för stroke enligt akutläkarna. Fonus tar hand om dom som akuten inte vill ha. Så dyrt som det är med begravning har man inte råd att dö. Inte det heller.
Svara
Användare

Svar: Svar: Läckande klaff

Hej igen
Den fina sinusrytmen efter elkonverteringen försvann tyvärr under söndagen och ersattes av den alltför snabba rytmen kring 120 - 125 / per minut.
Synd och trist.
Vi får väl se om läkarna kan hitta på något ?
/ H
13 sept 2017 elkonvertering II. Först bra några dagar sedan återgång till för hög och skakig puls. Det var så åtskilliga veckar.
I början av augusti blev jag ordinerad CORDARONE.
Så småningom efter elkonverteringen så blev tillståndet stabilare och stabilare med sällsyntare och bara kortare perioder av flimmer och för hög puls.
I vecka andra veckan 2018 var jag inne för koll och EKG.
Blodtryck 130/85 och puls 59 och inte något flimmer.
Doktorn var nöjd och jag tror han menade att Cordarone hade gjort "underverk".
Min hjärtsituation är otroligt mycket bättre nu.
Jag äter nu
- Blodförtunnande
- Blodtryckssänkande
- Cordarone
Jag kommer att kallas regelbundet för kontroll och för kontroll av blod och och organen. Cordarone kan förstås ha oönskade biverkningar.
Hur som helst så är jag mycket nöjd.
/H
Svara
Användare

Svar: Läckande klaff

Senaste nytt.
Det är intressant att följa inläggen och se hur beskeden ändras varje gång en ny undersökning genomförts av nya läkare. Tyvärr är många av dom omöjliga att lista ut vad som egentligen hänt, för man berättar aldrig vad man gjort, så det blir vilda gissningar.

Mina hjärtflimmer är av två sorter. Den ena är den när hjärtat letar efter en rytm med den berömda nervösa klumpen i halsgropen som försvinner efter en halvtimme som också är ofarlig enligt läkarna.

Den andra är när hjärtat helt plötsligt utan förvarning börjar stampa innanför bröstkorgen, så hårt så patienter i stolarna bredvid mig på akuten tittade mot mitt håll när Metro jag höll i händerna skakade i takt med hjärtat. Alltså, hjärtat gick inte fort utan hårt Jag tog mig till akuten efter fem timmar genomsvettig. Akutläkaren kopplade upp mig en timme och säger. Nästa gång hjärtat galopperar mer än två timmar tar du en Bisoprolol så lugnar hjärtat ner sig och ta dig inte till akuten. Nähä?
En vecka senare började hjärtat galoppera så jag tog en Bisoprolol som fick hjärtat att lugna ner sig.
OK.

Nästa problem som ökar hela tiden som börjar med att höger öga slocknar men bara höger öga med yrsel, ibland avsvimmad och sockerdricka i ansiktet som övergår i bortdomningar som sitter i en halvtimme som läkarna ignorerar som menar på att jag är färdigutredd och inbillningssjuk som aldrig hört talas om bortdomningar och sockerdricka.

Det dom också vet om dom läser journalen så ser dom att en tidig röntgen av halspulsådrorna visade på att den ena var igenslaggad, men en annan läkare trodde inte på detta så han skickade ner mig för ny röntgen som visade på att mina halspulsådror inte alls var igenslaggade.

Senare när jag hävdade att båda ögonen slocknade ibland ilsknade läkarna till som bad mig att sluta tuta i dem en massa lögner för ögon slocknar bara på en sida när man misstänker Tia Attacker.
Jag pratade inte om Tia Attacker. Det man kom fram till på Nerologen som akutläkarna inte visste var att jag led av Ögonmigrän som får båda ögonen att kännas som att det forsar vatten ur dom som också slocknar under en halv minut. Dom erkände aldrig att jag hade rätt och dom som hade fel. Skitstövlarna.

Min nya husläkare har fått order om att undersöka om det finns helt nya statinmediciner för de gamla Atorvastatin, Simvastatin, Crestor och Ezetrol tål jag inte som dåvarande husläkaren förbjöd mig att fortsätta med.

Forsättning följer.
Svara
Användare

Svar: Läckande klaff

Här kommer en ny lägesrapport.

Jag böt Husläkare vid årskiftet för 511 gången. Inför listningen passade jag på att berätta varför jag listat mig hos alla som inte gjort någonting av det jag hade på önskelistan, trots att jag väntat tålmodigt.

Jag föreslog att hon skulle ordna en Second Opinion hos annat sjukhus där deras experter kanske hade andra ide'er än de jag var van vid.

Redan två veckor senare fick jag en remiss från KS neuro som vill undersöka varför forsande vatten rinner ur båda ögonen som man trott är ögonmigrän och därför anses som färdigutredd fast problemet finns kvar.

Mitt hjärta flimrar ibland, men det skall jag ignorera enligt läkaren på akuten och ta en Bisoprolol så försvinner flimret, vilket faktiskt fungerar.

Vi hörs.
Svara
Användare

Svar: Läckande klaff

God morgon.

När jag kom in på (Second Opinion) läkarens mottagning på KS Neuro satt sex blivande läkare som var där för att lära sig av det som skulle diskuteras.

Läkaren bad mig ge en kort sammanfattning om vad som hänt sedan hjärtklaffsbytet 2012 samt nya händelser.

Läkaren var mycket intresserad av alla misstänkta TIA-Attacker jag haft, likaså alla gånger jag rasat i golvet efter att först känt yrsel och illamående och bortdomnade ansiktsdelar.

Dom satt knäpptysta när jag berättade att dan innan resten mig upp från TV fåtöljen och rasade i golvet med höger ben bortdomnat. Att jag rasade i golvet trots att jag höll händerna hårt om bordets marmorskiva där jag märkte att jag fumlade med händerna som inte alls ville greppa runt marmorskivan tyder på att jag fick en TIA som påverkade händerna.

Nästa morgon, samma dag jag gick till KS när jag druckit mitt morgonkaffe kände jag plötsligt en enorm yrsel och huvudvärk samtidigt som jag svimmade av och rasade i golvet.

Efter mötet som tog en timme berättade läkaren att mina problem tyder på att det kommer från hjärtat och inte från hjärnan och att han skickar remiss till lämplig avdelning.

Under sex år har alla misstänkt Tior och nu tror Second Opinion läkaren på hjärtat.
Man lär hela tiden.
Svara