Farmor
Gäst

Jag går på cytostatikabehandling på grund av cancer, kan jag träffa personer som har vattenkoppor
 Svara

Har du någon gång haft vattkoppor så behöver du inte oroa dig eftersom du endast kan få vattkoppor en gång. Vårdguiden skriver att de personer som inte haft vattkoppor och som tillhör en medicinsk riskgrupp med ett nedsatt immunförsvar borde vaccinera sig mot vattkoppor för att undvika smittan. Om cancer och cytostatika tillhör denna medicinska riskgrupp är dock oklart. Kontakta istället din kontaktperson/läkare för att veta mer. Lycka till.
Svara
amanda
Gäst

Hej jag är en 14-åring som undrar hur stor risk det finns att jag blivit smittad av vattkoppor. Jag har två bröder som vars vattkoppor slagit ut i dag.. igår var jag borta från 8-16 och dan innan det var dom inte hemma så mycket.idag var dom på dagis till kl13:00 hur stor är risken att jag får vattkoppor?
Svara
Therese
Gäst

Hej!
Vår dotter fick vattkoppor igår, idag har det kommit lite men inte jätte många fler men hon mår bra och är pigg i övrigt. På lördag är det planerat att åka till Astrid lindgrens värld. Är det stor risk att hon smittar då också om hon i övrigt mår bra?
Svara

Ja, din dotter kommer att smitta andra i ungefär en vecka efter de första vattkopporna.
Svara
Ny Användare

Ungefär hur länge har en 13/14-åring vattkoppor?
Svara

Normalt tar det ungefär en vecka. För en tonåring kan det dock ta lite längre tid.
Svara
Ny Användare

Det går vattenkoppor på min 2 åriga dotters dagis och vi har upptäckt några få prickar som vi misstänker är vattenkoppor, men hon har inte reagerat på något annat sätt som tex feber. Vi har även en 2 månaders flicka. Jag har hört att det är ovanligt att de smittas när de helammas. Stämmer detta? Och om det inte gör det, är det då farligt om hon blir smittad eftersom hon är så liten?
Tack på förhand
Svara

Er dotter kan ha fått vattkoppor. Febern i början kan vara mycket mild, kanske ni inte märkte av den bara? Spädbarn brukar dock inte få vattkoppor. Men om er 2månaders flicka får vattkoppor så kommer hon bara att få en väldigt mild form av sjukdomen.
Svara
Ny Användare

Läser att det är väldigt smittsamt, jag har under 6 år försökt få mitt barn smittad, han har lekt med andra smittade, sovit över osv. Först nu har han ÄNTLIGEN fått vattkoppor! Har han haft väldigt bra immunförsvar eller hur har det gått till??
Sen har jag en sambo, 30+, han har väldigt dåligt immunförsvar å vet inte om han haft vattkoppor tidigare. Hur kommer det gå med honom? Hjälper det att han "gömmer" sig på sovrummet i en vecka?? Jag säger att det inte hjälper men han vill nog väldigt gärna att det ska det....
Svara