Användare

Njurbäckeninflammation eller urinvägsinflammation

Hej,
Jag ringde min läkare på vårdcentralen i tisdags då jag fått urin stopp och han tyckte jag skulle komma och lämna in ett urinprov, jag kunde bara pressa ur litegrand, sköterskan tog ett urinprov med sticka som visade på 2 vita urinen kanske räckte till en odling?
Fick svar dagen efter att den inte visade på några bakterier.

Har dov smärta i njurtrakten på vä sida och framtill, frossa ibland men ingen feber, kissar lite trots att jag dricker mycket vatten och sura drycker.
Svullen mage och tung i benen och en enorm trötthet. Jag har gått upp i vikt men det känns mer som vätska.
Jag har opererats för bröstca och det kan vara Letrozol som ger vissa bieffekter så jag slutade nyligen med den på läkarens inrådan för att byta till Tamoxifen.
Jag har tidigare fått huggs smärtor i njurtrakten och fick antibiotika vita var då 3.
Min pappa har haft mycket problem med njurarna, njursten och urologiska besvär men det behöver kanske inte vara genetiskt!

Tacksam för svar då jag inte vet var jag ska vända mig.

Med vänlig hälsning,
Ann Högberg
AnnEli
 Svara
Medicine kandidat, histologiamanuens, ordförande Akutsjukvårdsklubben

Svar: Njurbäckeninflammation eller urinvägsinflammation

Hej!

Du har gjort helt rätt som vänt dig till din vårdcentral. Jag är osäker på vad du menar med urinstopp. Om det innebär att du inte kissar alls eller mkt lite trots att du druckit normala mängder är det något som man borde följa upp. Man skulle till exempel kunna göra en röntgenöversikt över urinvägarna och ultraljud av njurarna. Vita i urinen betyder inte nödvändigtvis att det finns en infektion (som då skulle behandlas med antibiotika) utan det finns även andra orsaker till inflammation. Njursten manifesterar sig framförallt som smärta och det låter därför inte primärt som att det är orsaken till dina problem.

Jag rekommenderar att du vänder dig till din vårdcentralsläkare igen med din oro. Jag förmodar att det inte var denne som bytte din bröstcancermedicinering (utan en annan specialist) och det kan nog vara värt att delge din husläkare detaljer kring denna behandlingen om du inte redan gjort det. Berätta att du gärna vill ha en förklaring till dina symtom och belys att du är orolig, så att din läkare förstår detta och får en chans att gå igenom sina tankar med dig ordentligt.

Hälsningar,
Lovisa
Svara
Användare

Svar: Njurbäckeninflammation eller urinvägsinflammation

Tack för det utförliga svaret:-)

Hälsningar
AnnEli
AnnEli
Svara
 

 

cron