Trött på det här nu!

Hej på er! Nu behöver jag lite er hjälp. Jo det är så att igår så var jag iväg, mådde toppen hela dagen framtills kvällen. Vi satt på en restaurang och åt. Bredvid satt en tjej som sa att hon mådde illa, inget som jag senare tänkte på. När vi satt på tåget hem blev jag allmänt nervös fick smärta i hela magen, hade verkligen ett behov av att gå på toa. Blev även lite illamående. När jag kom hem lade jag märke till att jag hade diarre, var på toa sisådär två gånger. Sedan släppte smärtan lite och illamåendet. Vill tillägga att jag inte kräkts. Hela veckan har jag känt mig allmänt trött, framför allt trött i ögonen och frusen. Jag har inte haft någon feber. Inte igår heller. Idag vaknade jag, lite smärtor som vandrar i magen men inga allvarliga smärtor. Inget illamående. Jag är hungrig och kan äta. Mår allmänt bra, ej yr eller febrig.

Nu är det såhär.. Jag har haft problem med min mage i ett halvår, framför allt med förstoppning. Sökt hjälp för mörk avföring, nästan svart, slemmig gul avföring, lite ljusare avföring. Tagit prover, som sett bra ut. Gjort en rektoskopi undersökning, där doktorn trodde jag hade en inflammatorisk tarm. Fått en remiss då jag ska göra gastroskopi.

Jag har varit rädd för att min hud varit gul, igår blev jag rädd för att jag hade lite små lila och röda prickar under huden precis vid vecken vid fingrarna. Så jag trodde jag hade blodförgiftning för att jag fick plötsliga diarrer osv..

Jag vet verkligen inte vad det här kan vara och jag blir orolig för varje dag som går. Nu till min fråga och det är ingen lätt fråga. Vad tror ni det kan vara? Jag är väldigt trött på att det ska vara såhär nu.. mår psykiskt dåligt över att jag inte får veta vad det är som är fel. :oops:
 Svara
Underläkare

Svar: Trött på det här nu!

Hej!

På din beskrivning låter det som att det skulle kunna röra sig om IBD, inflammatorisk tarmsjukdom. Blandad förstoppning och diarré skulle också kunna vara IBS. Det låter som att man har valt helt rätt utredning i form av rektoskopi, koloskopi och prover (som jag förmodar är från både blod och avföring). Det kan vara väldigt jobbigt att invänta svar när man är rädd för vad det skulle kunna vara. Man får försöka ha tillit till utredningen och försöka hitta medel som gör att väntan känns något mindre tung.

Hoppas du får svar inom kort.
Med vänlig hälsning,
Lovisa
Svara