från Magsjuka.se

Artikel: Låt inte magsjuka sabba din grillfest

Med varmare väder nu i helgen kommer säkert också grillpremiären för många. Men se till att steka på hamburgaren ordentligt. Livsmedelsverket varnar för sjukdomsframkallande bakterier i rått kött som är speciellt farligt för barn. Läs hela artikeln
 Svara
Limpan4all
Gäst

Oätlig mat blir resultatet av dessa råd.

Ibland så undrar man om Livsmedelsverket kommer från samma planet som vi andra.
Självklart har dom rätt i sak.
Men vem skulle komma på den befängda tanken att köpa t.ex nötfile och sedan grilla det så att en kärntemperatur på 70 grader C uppnås!!!
Livsmedelsverket verkar inte ens tagit till sig de nya metoder som deras amerikanska motsvarigheter (FDA) faktiskt kommit till insikt om.
Dvs att det är inte bara temperatur som spelar roll utan även tiden vid den temperaturen är intressant. Så snälla svenska Livsmedelsverket, gör egen forskning så att era resultat och era KRAV blir evidensbaserade och inte någon sorts 30 år gamla husmorsråd.
Sous-vide tekniken med låg tillagningstemperatur och lång tillagningstid kan göra att även potentiellt kontaminerat kött/ägg kan användas på helt säkert sätt utan att man som konsument måste äta skosulehårt och tråkigt kött både hemma och på restauranger som "följer" Livsmedelsverkets krav.
Dessutom så tror jag att de ej tillagade grönsakerna (salladen) och andra tillbehör alltid är en större källa matförgiftning än kött.
Svara
 

 

cron