Kondylär Hyperplasi

Hej.

För cirka 1 år sen blev jag diagnostiserad med Kondylär Hyperplasi. Jag är 27 år och har länge märkt av en asymmetri i ansiktet/käken som speciellt gör sig märkt på foto. Men ingen har sagt något eller verkar ha märkt av något annars. Men jag själv är väldigt självmedveten om det, speciellt när jag ser mig själv på foto. Det är ett gap på cirka en halv centimeter mellan tänderna på över-och underkäken på vänster sida. Jag har som tur är ingen smärta alls.
Jag har inte kunnat starta första behandlingen som är med tandställning, eftersom jag ska till USA, NYC, nu och studera till skådespelare i 3 år (Så naturligtvis så är den estetiska förbättringen av behandling ett stort plus, även fast svårigheterna med bett är i fokus). Jag frågade mina tandläkare om jag kunde i alla fall starta tandställningen medan jag studerar och gå in på koll där borta. Men det sa dem inte gick.
Men problemet är att jag planerar att göra allt jag kan att stanna kvar i USA efter studierna för karriären. Så jag vet inte hur jag ska balansera min karriär med denna behandling i Sverige, eftersom behandlingen kommer ta 2-3 år. Några tips/tricks eller råd? Finns det någon chans att göra något själv under mina studier, till exempel nån behandling i USA? Jag är rädd att om jag inte gör det så fort som möjligt så lär hyperplasin fortsätta bli värre. Finns det en risk att den gör det även fast jag redan är 27 år?
Finns det någon som har Kondylär Hyperplasi själv och som kan berätta hur det varit själv?

Min massetermuskel på höger sida är även något förstorad vilket ökar asymmetrin. Vet någon av någon behandling/operation som fixar just det? Och om det är något man kan göra allmänt i Sverige, eller om man måste ta kontakt med en privat klinik?

Det finns som ingen information alls att hitta på nätet om Kondylär Hyperplasi, annat än högst medicinska rapporter som inte är skrivna för lekmän. Och jag har inte fått någon ordentlig information av mina tandläkare.
 Svara
 

 

cron