Tandlossning

Hej jag mår ej bra har gravt tandlossning jag varit i Onsdags hos tandläkare Helsingborg jag tyckte ej dom var så bra hon säger jag kan ej få tandimplantat och jag mår dåligt är ledsen hon säger tandprotes jag kan bara ha och jag mår skit dåligt vill inte ha så man tar ut varje dag och in i munnen jag vill ha av porslin som egna tänder. Mitt tandkött har ingen fäste är väldigt rött minsann och jag mår ej bra om dagar pengar aldrig problem för mig jag kan betala 100.000. Men Service i Helsingborg inget vidare I Göteborg nog bättre tandläkare och dom är specialister. Tandläkare vill ta ut alla mina tänder och jag ska ha protes det kan alla glömma jag vill ej detta. i överkäke inte så gätte illa tandkött visst det är rött men jag tror det kan läka men underkäke värst. Jag har tandlossning både uppe och nere men nere värst.
Så vad ska jag göra ska jag gå till specialist tandläkare i Skåne.
Jag mår dåligt av detta min syster säger bättre tandprotes tycker inte jag är bättre. Behöva ta ut och in varje dag och som kan flytta sig också och det är i plast tänderna inte i porslin.
Jag mått två dagar dåligt efter undersökning hos tandläkare borde aldrig gå där hos folktandvård i Helsingborg tycker inte som dom kunde så mycket.
Jag litar ej på dom.
Jag vet man kan ta från höft om man saknar ben fäste i tandkött. Bryr mig ej så mycket om det gör ont jag vill ha fina tänder då får man stå ut också fast det kommer göra mycket ont med tandimplantat. Min systers vän gjorde det hon ångrade det gjorde mycket ont sa hon. Hon saknades också fäste i tandkött så dom fick ta från höft och sen tandimplantat.
kan du hjälpa mig vad jag ska göra och vem jag ska gå till och kontakta jag vet inte riktigt.
Jag vill kämpa och bli nöjd med mitt utseende.
Hör av dig till mig tack.
 Svara
Användare

Svar: Tandlossning

Samma bakterier som ger upphov till tandlossning (inflammation runt tanden) kan även ge upphov till peri-implantit (inflammation runt implantat-skruven).

Om ben-nedbrytningen kring tänderna är långt gången så blir det inte snyggt även om du skulle få stopp på inflammationen, tänderna skulle se väldigt långa ut.

Du kan ju informera din tandläkare om att du hellre satsar på att ha kvar dina tänder, och be om att få bli remitterad till parodontolog (speciallist på tandlossning, peri-implantit etc). Om inte tandlossningen gått hopplöst långt så vore det en lösning, men det kommer kräva en del av dig både i form av egenvård och förmodligen ett antal besök för mindre omfattande kirurgi.
Svara