Tandinplantat

Hej!
Min fru tappade för en tid sedan en brygga med tre tänder.Nu behöver hon troligen ett inplantat.Folktandvården skickade henne till en specialist i nästa vecka bara undersökningen skulle kosta 3,500 kronor. Medan hon väntade besökte hon en annan tandläkare. Noggrann undersökning med röntgen kostade 800. Hon fick i eftermiddag priset på ett planat två skruvar och på dessa skulle fästas 3 tänder. Priset skulle bli 19.300 totalt när försäkringen var avräknad.I priset ingår också dagens undersökning.
Är detta ett någorlunda vettigt pris. Hur kan det skilja så mycket på priset för undersökningen.Hon har förra året fått en tillfällig brygga hos Folktandvården som är löstagbar för ett pris av över 5.000 Hon fick ingen uppgift om försäkring.Enligt uppgifter ska ju allt över 3000 ersättas med 50 %. Vad säger ni om detta.
 Svara
Användare

Svar: Tandinplantat

Om din fru går till annan tandläkare under tiden hon går hos en annan, kan den förste tandläkaren åberopa detta i händelse av tvist för att slippa ansvar.

När din fru går till Specialisttandläkaren nästa gång följ då med och "Kolla Läget" Trots att väntrummet är fullt av folk ser du inga svenskar och framför allt inga svenska pensionärer. Varför då, kan man ju undra. Dom har inte råd att gå till tandläkare, trots att dom arbetat hela sitt liv.

De som är där är bidragsturister och nysvenskar som aldrig hört talas om, eller sett några tandläkarräkningar.
Svara
Specialist på tandimplantat, tandprotes och bettskenor

Svar: Tandinplantat

Hej Einar,
Att komma till en specialist kostar mer än till en vanlig allmänklinik. Därför att specialisterna har större kompetens.
Rabatten från Folktandvården är på referens priserna som ingen klinik går efter, eftersom det är fri prissättning I Sverige.
Sedan beror det på vilka implantat man använder om det är orginal eller kopior och om man skickar till Kina för att få arbetet gjort eller använder etablerade tandtekniska lab osv.
Det är manga faktorer som påverkar priset på Implantatbehandling.

MVH
Amer
Svara
 

 

cron