Användare

Helprotes

Hej. Jag bara undrar vad en helprotes kostar i "runda tal".

Jag observerade att helkostnadsskyddet täcker eventuell b e h a n d l in g under ett
År med femtio % för kostnad över tretusen och 85 % över femtontusen. Men täcker
den kostnaden för protesen. Kort sagt: vad kostar en helprotes
Tacksam för svar.

MVH

Thomas Bondeson
 Svara
Specialist på tandimplantat, tandprotes och bettskenor

Svar: Helprotes

Hej Thomas,

Man kan aldrig säga vad en behandling kommer kosta en patient innan patienten valt vart den vill gå och sedan varit där för att få en kostnadsberäkning. Man behöver även ta hänsyn till Försäkringskassan och karens.
En protes ingår i högkostnadsskyddet vilket innebär att det du skrivit med i frågan stämmer om att patienten får 50% rabatt på referenspriset när man överstigit 3000kr och 85% rabatt på referenspriset från 15 000kr.
MVH
Amer Hot
Svara
Användare

Svar: Helprotes

Helprotes har jag lärt mig är löständer, bryggor sitter fastcementerade i käkbenet och implantat är fastväxta skruvar i käkbenet med påskruvade bryggor.

En käke utan tänder en längre tid är slät och lätt att göra en avgjutning av som tandläkaren skickar till dentlabbet som gör protesen som är det enklaste och billigaste alternativet, men Försäkringskassan behöver inte räkna in allt arbete i Referenspriset, därför bör du kräva två räkningar så du har nerskrivet ifall att du behöver klaga, för det är svårt för dig som okunnig patient att veta om allt extrajobb var nödvändigt.

Lycka till.
Svara