Användare

Rotfyllning

Hej! Jag har just varit hos tandläkare med en ömmande kindtand i överkäken. Vid röntgen upptäcktes en infektion, som åtgärdas med rotfyllning. Kanalerna bedömdes trånga av kalk. Priset skulle bli följande: för behandling 504/ 6132:- samt för 522/881:-Dessutom en ev kostnad på 1898:- för ev ytterligare besök eftersom kanalerna verkar trånga.
Ska jag i stället be att få en remiss till specialist för denna rotfyllning, tycker du? Den verkar bli lite besvärlig.
Jag har inte haft tandvärk, men av och till ömhet när jag tuggar. Vid undersökning för 6 månader var tanden frisk.
Tacksam för ditt råd, eftersom jag känner mig lite orolig inför detta.
Anne-Marie
 Svara
Användare

Svar: Rotfyllning

Om du följt mina trådar om detta, ser du att tandläkarna har inget ansvar fast dom hävdar detta hela tiden. Man har medvetet bestämt att "Hitta kanaler" inte är vanliga tandläkares göromål för att få ta extremt mycket mer betalt bara för att den sista har titeln Specialisttandläkare som inte gjorde någonting mer än att öppna kanalerna (Fast det fick jag inget bevis på) och rotfyllde tanden som gjort lika ont varje dag de tre år som har gått sedan klantskallen gjorde jobbbet i munnen på mig.
Vänd dig till IVO som jag gjorde, visserligen får du inte tillbaks pengarna genom iVO men tandläkaren risker varning och dåligt rykte som förföljer denne. Bra rykte på falska premisser är viktigare än nöjda kunder för vissa tandläkare. Min totala kostnad ur egen ficka blev 1000:- för att borra upp framtanden som tog 15 minuter för att konstatera att kanalerna var igentäppta + 6500 för värdelös rotfyllning. 7500:-
På 80-90 talet gjorde tandläkaren både rotfyllning och borrade upp kanaler som resulterade med nöjda patienterna. Det var då det.

Hoppas det går bra för dig
Svara
 

 

cron