Proteinpulver

Hejsan!
Om jag som väger väldigt lite för min längd och ålder funderar att börja ta proteinpulver för att bli större och tyngre hur blir då effekten när man slutar att ta pulvret?
 Låst

Svar: Proteinpulver

Hej Henrikhenke1!

Proteinpulver, som idag finns i väldigt olika smaker och varianter, är ett kosttillskott/kostsupplement som fungerar genom att ge extra energi i form av en hög koncentration av just energigivaren protein.

Proteinpulvret är alltså extra energi som man äter/dricker utöver den vanliga maten. I många fall kan en proteinshake eller ett proteinpulver vara likvärdig en drickyoghurt men det finns förstås variationer av pulver och kvalitet också. Anledningen till att folk som tränar väljer att dricka sin energi i form av drycker och shaker istället för att äta "vanlig mat" är för att det många gånger kan uplevas som lättare att få i sig något i flytande form som är energitätt istället för att äta samma mängd av mat som kräver stor volym = man blir mätt snabbare. Sen är det självklart också en fråga om smidighet att ha med sig/förbereda/går snabbt.

Med allt detta sagt så kommer det inte att hända något särskilt när du slutar ta proteinpulvret. Det är extra energi och kalorier under den tiden du äter det, ungefär som att du vissa dagar i veckan (kanske frdagar och lördagar) får i dig mer mat/dyck och snacks, dvs. energi, än vad du får övriga veckodagar.
Bäst effekt av proteinpulvret får du självklart om du samtidigt kör muskelbyggande träning.

Hoppas det blev lite klarare.
Om du har fler frågor kring proteinpulver eller tips kring kosttillskott för träning och muskelbyggnad kan du säkert alltid fråga forumets träningsexpert William-Patrik Molvén memberlist.php?mode=viewprofile&u=1878
Lycka till! // Ulrika, legitimerd dietist
Svara
 

 

cron