LCHF Diet

Hej!
jag har en uppgift i biologin som jag behöver hjälp med, angående LCHF dieten hur mycket energi skall man ha i intag per dag? med åtanke på att vi är olika och har olika energi behov? och när det gäller miljön och klimatet hur påverkas det när maten produceras i just kristianstad?
mvh Khattab!
 Låst

Svar: LCHF Diet

Hej Khattab!

Ang. LCHF-dieten och energintag per dag så är jag osäker på ifall det finns något riktigt kalorivärde eller någon energimängd som den begränsar. Du akn säkert få reda på svaret till den frågan genom att kolla i LCHF-böcker, intervjua personer som öter LCHF eller läsa vad LCHF-anhängare skriver i sina bloggar eller på forum på nätet. Just som du säger så tror jag att det varierar väldigt mycket från person till person då vi alla har något olika energibehov beroende på hur mycket vi rör oss, vilket kön vi är, hur vår kroppsbyggnad ser ut och vilken ålder vi är.

När maten produceras så är det väldigt många olika faktorer som påverkar vilken klimatbelastning som i slutaändan blir matens klimatavtryck. Här är jag lite osäker på vad du är ute efter för något specifikt. Kanske kan du intervjua någon lokal jordbrukare eller livsmedelsproducent i Kristianstad som har bra koll på lokal matproduktion och dess miljöbelastning.
I övrigt så har både Världsnaturfonden (WWF) http://www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/ear ... kap-biffen, Jordbruksverket http://www.jordbruksverket.se/pressochm ... 16da5.html och Livsmedelsverket http://www.livsmedelsverket.se/matvanor ... a-matval2/ väldigt bra material om mat och klimat samt hur våra matvanor påverkar miljön.
Lycka till! // Ulrika, legitimerd dietist
Svara
 

 

cron