Fettreducerad kost Crohn

Hej!

Jag skulle vilja ha tips på en matsedel med fettreducerad kost. Finns det någon beräkning om vilken merkostnad det för med sig att äta fettreduceradkost som vuxen man?
 Låst

Svar: Fettreducerad kost Crohn

Hej Lena.Hansson!

jag kan tyvärr inte hjälpa dig med matsedlar här över detta forum då jag är av åsikten att matsedeln måste individanpassas både efter smak, matvanor och även energibehov för varje enskild patient/person som man som dietist rådger.

Om du eller en närstående till dig har blivit diagnisticerad med Crohns sjukdom eller så be gärna läkaren om en remiss till dietist som kan hjälpa dig/er med just sådana saker som individanpassning och matsedelsförslag.

Jag har heller tyvärr ingen information kring merkostnad och har inte sett några sådana undersökningar. Kanske kan du vända dig till någon av alla patientföreningar/intresseföreningar kring dessa frågor som säkert regelbundet gör sådana undersökningar för just sina sakfrågor. Exempel på föreningar som jag hittat när jag googlat är:
* ILCO (tarm- uro- och stomiförbundet) http://www.ilco.nu/
* Magtarmförbundet http://magotarm.se/
* Mag- och tarmförbundet http://www.magotarm.com/ (en annan hemsida än ovanstående men kanske samma förening i grund och botten - har ett forum för sådana här frågor också!)

Testa att skicka iväg din fråga kring merkostnad till dessa föreningar så hoppas jag att du finner svar där!
Lycka till! // Ulrika, legitimerd dietist
Svara
 

 

cron