Patrik Höijer
02 nov 2015, 13:12
Man undrar allt hur någon kom på idén att frysa sönder fettceller, i min värld handlar det om absolut kontraindikation att ge sig på att frysa fettceller.
En av fettcellernas huvudfunktion är att skydda mot kyla, fettceller har alltså enormt bra motståndskraft mot just kyla det ligger i sakens natur.
En plastikkirurg använder en vedertagen fungerande utrustning för att förstöra fettceller. Så säg att kirurgen tar bort 400gram vid ett ingrepp, vid så små mängder behöver kirurgen inte suga ut vätskan den tas om hand av kroppens egna reningssystem. Resultat uppnås efter en till två veckor och det har inte med att vätskan ska försvinna utan svullnad läkning att göra. Då uppstår en fråga som inte är helt lätt att svara på: Varför skulle det ta 2-3 månader om man kyler ner stället!!!
Jag hoppas att någon kan tillrättavisa mig :-)