Artikel: Symptom

"Att ha vattkoppor kan vara mycket jobbigt för den som drabbas. Man kan känna sig allmänpåverkad och få störd sömn av den oerhörda klådan. " Läs hela artikeln
 Svara
milica petrovic
Gäst

Hej
min flicka har fått små prickor i ansiktet.ÄR DET VATTKOPPOR?HON ÄR 5 ÅR MVH MILICA
Svara

Hej, det finns många sjukdomar/tillstånd som kan orsaka prickar i ansiktet.
Ser prickarna ut som små blåsor med klart innehåll är det förmodligen vattkoppor. Om blåsorna har ett gulaktigt innehåll och sedan blir en gulaktig skorpa när de spricker är det nog svinkoppor (se Svinkoppor.se). Om huden är torr och knottrig med rödprickiga utslag kanske det är eksem? (Eksem.se). Upphöjda utslag som ser ut som myggbett och kliar kan vara nässelutslag.
Svara
Camilla
Gäst

Hej! Min son som är 3 år. han fick en liten prick i måndags och idag ser det som en blåsa, men liten blåsa. Bara en prick. ser inte andra. Kan få vattkoppor om har bara en prick? Två veckor sedan pågick vattkoppor på förskolan. Han var trött och förkyld i helgas men han mår typ bra.
Svara

Man kan ha vattkoppor trots att man bara har en vattkoppa, även fast det inte är det vanligaste.
Svara
Ny Användare

Hej! Igår upptäckte jag ca 10 st röda utslag/prickar på ett område på ryggen på min dotter (hon är 17 månader) samt en likadan prick på framkroppen. Hon har en kompis som hade vattkoppor förra veckan och hon har själv varit rejält förkyld den senaste veckan med snor, slem och hosta. Hon har dock inte haft nån feber vad vi har märkt och hon har inte varit särskilt hängig utan varit pigg och som vanligt. Därför känner jag mig väldigt osäker om det kan va vattkoppor som hon fått?!? Det verkar inte ha spridit sig några prickar sen igår och än så länge inga vattenfyllda blåsor. Mvh // Karin
Svara
Mari
Gäst

Hej! Storasysters första koppor kom i tisdags (5 dagar sen). Lillebror har också varit hemma från förskolan men nu klättrar han på väggarna här hemma. Funderar på att lämna honom på förskolan på måndag. Men då riskerar han alltså att smitta ner andra?
Svara

Det är ganska stor chans att lillebror har blivit men det brukar ta ungefär två veckor innan vattkopporna kommer. Fråga förskolepersonalen hur deras regler ser ut ang vattkoppor.
Svara
Emma
Gäst

Hej!
Vi är på semester i Grekland och min son på snart två år fick röda prickar i ansiktet för ca en vecka sen. Alltså efter två dagar här nere. De har ännu inte blivit några direkta blåsor och några av prickarna har försvunnit men han har även fått fler på armar pch ben. Dock inga på mage eller rygg. Kan detta vara vattkoppor? Han verkar i övrigt må bra och inget verkar klia.
Med vänlig hälsning,
Emma
Svara
Katti
Gäst

Hej!
Min dotter på 13 månader har fått massa röda prickar på fötter, ben, armar, fingrar och på rumpan. Dem hon har fått på rumpan är vätskefyllda nu och en har spruckit. Kan det vara vattkoppor?
Svara
 

 

cron