Artikel: Behandling

"Eftersom att vattkoppor är en sjukdom som orsakas av ett virus finns det ingen direkt behandling mot sjukdomen. Det finns vissa undantag där man kan hjälpa kroppen på vägen men allt som oftast läker sjukdomen ut av sig själv. " Läs hela artikeln
 Svara
Jonas
Gäst

Om barnet har blivit sjukt, är jag som redan haft vattkoppor i unga år smitta eller blir det att vara hemma också?
Svara
linnea
Gäst

Kan jag vistas ute med mitt barn som har fått vattkoppor? tex affären, parken osv. Hon har ingen feber och än så länge bara en koppa.
Svara
Emma
Gäst

Är det värre att få vattkoppor som 12 åring än 4 åring??
Är det nånting man inte får göra med kopparna eller kroppen när man har vattkoppor?
Svara

Vattkoppor kan vara en svårare sjukdom om man får den som vuxen. Är du tonåringn får du oftast behandling för dina vattkoppor. Därför är det osäkert om en tolvåring får en svårare sjukdom då denna ligger precis på gränsen. Många anser att man ska vaccinera sina barn från 10-12 års ålder om de inte har fått vattkoppor än.
Du ska försöka undvika att riva och klia på vattkopporna då detta kan ge ärr. Och sedan är det viktigt att inte umgås med andra barn för att minska smittspridningen.
Svara
mina
Gäst

Mina småttingar har koppor.. kan jag, som förälder vistas bland folk, utan att smitta själv? Jag menar, finns det risk att jag bär på smittviruset (iumed att barnen nyser och kramas med mig) trots att jag har haft vattenkoppor som liten?
Svara
ella
Gäst

Får man ducha om man har vattkoppor eller ska man undvika der?
Svara
Tage
Gäst

Smittar bältros om man är ute bland folk?
Eller är det enbart beröring och kontakt med blåsorna och dess utsöndring.
Svara

Bältros kan smitta de personer som inte än har haft vattkoppor, oftast barn, så att de får vattkoppor. Däremot smittar inte bältros på samma sätt som vattkoppor utan det är endast vid direktkontakt med sårvätska från blåsor.
Svara
Emma
Gäst

Om någon fått vattkoppor kan den personen som har det smitta de
Svara