från Fluor.se

Artikel: Är fluor farligt?

"Fluor-användandet har länge diskuteras. Fluor finns bland annat tillsatt i vårt dricksvatten och i tandkrämer och munsköljer. Detta för att minska karies. Motståndare till fluor anser dock att fluor är skadligt för oss människor eftersom fluor är ett cellgift." Läs hela artikeln
 Svara
Ny Användare

Hej!
Undrar om du vet vart jag kan ta reda på om hur barn (och för all del vuxna)påverkas av flourhalter på 4.1 mg/l i dricksvattnet under lång tid. Jag hittar endast om stora mängder på kort tid, som du också skriver om.
Har nyligen fått reda på att vårt brunnsvatten fått ökad flourhalt.....

Tack på förhand/Rebecka
Svara

Forskning som Svenskt vatten och Livsmedelsverket tagit del av visar att biverkningar av fluor endast kan ske av riktigt höga doser. Om vattnet innehåller mer än 1,5 mg fluor per liter så finns det en liten risk för vita fläckar på tänderna. Däremot är det oklart hur hög nivå det krävs för detta. Jag tror inte ni behöver oroa er, bara ni sänker halten till rekommenderad halt.
Svara
Emelie
Gäst

Hmm. De ä ju väldigt konstigt att man inte kan hitta någon forskning som visar att flour faktiskt är bra! Bara för att livsmedelsverket säger nått betyder det inte att det är sant! Ta fram forskning som man kan se!!!
Svara
Peter
Gäst

Hej,
När blev vi tillfrågade om vi ville ha fluor i dricksvattnet?
Fluor har inget att göra i vattnet, tandkräm, munskölj. Då pratar jag om Natrium Fluorid
(NaF). Kalcium Fluorid förekommer naturligt och är lite mindre farligt. Natrium Fluorid ÄR ett giftigt ämne som är klassat i samma klass som bly, arsenik & kvicksilver. Det har använts/används till råttgift, tillverkning av bensin, berikning av uran,
När gödsel/aluminiumfabrikerna dumpade ut Natrium Fluoriden i naturen så blev boaskapen sjuk (skelett) och grödan dog. De blev då stoppade. Plötsligt hade man ett avfall som man inte blev av med. Vid hantering av avfallet skall tunnor märkas med Varning! Gift! och man skall ha skyddsdräkt. Plötsligt har vi det i dricksvattnet utan vårt medgivande och det är ”ofarligt” och vi dricker det glatt utan att ifrågasätta.
Fluoreringen av vattnet är vanvettig. Koncentrationen har t.ex. ingen betydelse. Om man dricker 4 liter av vatten med 1 ppm. så får man i sig mer Fluor än om man dricker 1 liter med 4 ppm. Vidare så används endast 1 % av vattnet till att dricka, resten till dusch bad, tvätt mm. Vi råds ju inte heller att skölja munnen med dricksvattnet för att uppnå önskad "effekt", utan vi sväljer det bara. Vi skall ju inte svälja tandkräm, men vatten med fluor går bra. Varför skall man kontakta giftcentralen om ett barn under 3-6 år får i sig tandkräm? På tuben Duraphat, en tandkräm med 5ppm Natrium Fluorid, står det att barn under 16 inte skall använda tandkrämen, varför då om det är så bra och ofarligt?
Ett stort antal undersökningar visar att kariesförekomsten i städer utan fluortillsättning har lika bra eller bättre än i städer med. Man har även påvisat att cancer ökas och iq försämras.
Kort sagt; fluor har inget att göra i våra kroppar.
Om ni är intresserade av att läsa/se/höra mer fakta om fluor så skickar jag nedan ett antal länkar. Dessa är baserade på riktiga studier av bl.a. forskare, Harvard, doktorer, nobelpristagare:

http://fluoridedangers.blogspot.se/2012 ... oride.html
https://www.google.se/search?q=fluoride ... 0&bih=1079
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency ... 002650.htm
http://fluoridealert.org/fan-tv/bryson/ (video)
http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=& ... 6809,d.bGQ (video)
http://fluoridealert.org/content/mullenix-interview/
https://www.youtube.com/results?search_ ... r+mullenix (video)
http://naturalsociety.com/harvard-study ... lowers-iq/
http://fluoridealert.org/articles/science-watch01/
http://www.manataka.org/page228.html
http://www.prisonplanet.com/sodium-fluo ... water.html
http://fluoridealert.org/studies/acute03/
http://www.chrisbeatcancer.com/fluoride-is-poison/
http://consciouslifenews.com/fluoride-t ... -fluoride/
http://en.wikipedia.org/wiki/Arvid_Carlsson
http://en.wikipedia.org/wiki/Water_fluo ... ontroversy
http://www.wakingtimes.com/2014/06/16/f ... cy-theory/
https://www.google.se/search?q=fluoride ... qqywOBnIFA
http://www.slweb.org/ftrcpossiblesymptoms.html
http://emedicine.medscape.com/article/814774-overview

Föreläsningar:
http://youtu.be/pkuHo2xFJr0
http://youtu.be/NGtcep5Tg14
http://youtu.be/fB3xcN_eoPo
http://youtu.be/dbj4zdYZnJ

Med vänlig hälsning
Peter
Svara
Janette
Gäst

Varför?

Jag förstår inte varför fluor ska tillsättas i vattnet?
Jag vill själv välja om jag vill ha tillskott av fluor eller inte.
Svara
Josef Boberg
Gäst

Det finns två slags fluor

Är den naturliga kalciumflouriden att föredra framför natriumfluoriden ?

- undrar Josef
Svara
Sebastian Armata
Gäst

Vem behöver flour?

Hahaha forskningar och käbbel om allt som kan relateras till naturmedicin och kvacksalvare... jag lade av med flourtandkräm och tuggummin för att få bättre hälsa för hals och inte lika torr munhåla. Visar sig att det är bland det bästa jag gjort för efter två års tid så fick jag komplimang för min tandhygien hos min tandhygienist som antog att jag använder både tandtråd och borstar två gånger dagligen. Sanningen är att jag använder tee trea-oljetandkräm varannan dag..
Svara
Orolig
Gäst

Är det farligt att äta tandkräm?

Jag läste någonstans att om man åt en matsked tandkräm skulle man få feber i en timme, så jag ville testa om det funka... Nu så ser jag att det står att det är jätte farligt och kan ge cancer på andra sidor! Är detta sant?
Snälla svara!
Mvh: En orolig 13 åring...
Svara
Roland
Gäst

Rent Fluor?

Är det verkligen rent fluor i vattnet?
Jag har för mig att det är natriumfluorid.
Och precis somvid natriumklorid så har ett sammansatt ämne andra egenskaper än sina beståndsdelar.

För att titta närmare på natriumklorid så består det av natrium, som reagerar väldigt kraftigt vid kontakt med vatten. Och klor som är riktigt ohälsosamt även i små doser. Men tillsammans bildar de koksalt som är farligt först om man käkar någon matsked.
Svara