Artikel: Kostnad vid rotfyllning

Varje tandläkare utgår ifrån en referensprislista, men de har sedan rätt att sätta ett eget pris. Du som patient får dock ett tandvårdsbidrag varje år som du har rätt att använda. Överstiger din kostnad 3 000 kronor får du också ersättning från staten med hjälp av högkostnadsskydd. Läs hela artikeln
 Svara
Anders
Gäst

Högkostnadsskydd

Hej!

Jag har tappat en brygga och har fått ett kostnadsförslag av en tandläkare.
Totalkostnad 37460. Tandvårdsersättning 21980. Jag ska själv betala 15480. Men det är ju inte 85% av kostnaden så som det står här på sidan. Vad är det som gäller?

Mvh
Anders
Svara
Användare

Svar: Artikel: Kostnad vid rotfyllning

Vi läser varje dag om "Rufflarbranschen " Tandläkare, hur folk får fuskarbeten gjorda och luras på räkningar som vi patienter inte har någon möjlighet att klaga på.

Jag böt bryggor i överkäken för 5 år sedan 22000+30000:- (Min del)
När sista gamla bryggan togs bort stack det till i framtanden när tandläkaren med sin krokhammare slog bort tandroten från bryggan. (Kändes ungefär som en elektrisk stöt) och som att rotspetsen gick av. Det nekade tandläkaren till och hävdade att det skulle försvinna.

När nya bryggan 2 veckor senare cementerades dit blev jag förbannad och undrade varför han inte rotfyllde tanden under tiden vi väntade på nya bryggan. Det behövs inte, blev svaret trots att jag klagat hela tiden på framtanden.

Tandläkaren stängde mottagningen för flera månader och jag gick hemma och hade ont i framtanden. Till slut måste jag gå till akuten där en spydig otrevlig tandläkare borrade genom nya bryggan som inte fann några kanaler varför han remitterade mig till specialisttandläkaren en våning upp som rotfyllde framtanden som jag klagade på redan på platsen. Han menade på att det skulle släppa och bli helt bra om jag gav tanden lite tid. Det har nu gått flera år och tanden gör fortfarande ont. Kostnaderna för båda tandjobben blev 1000 + 6500 =7500:-

Nu var jag så less och förbannad på tandläkare så jag vände mig till IVO som gjorde ett gediget och bra arbete som tog 9 månader, med vänligt bemötande hela vägen.

När beslutet kom hade dom efter utredning gett förste tandläkaren en kraftig varning för att inte rotfyllt tanden under tiden vi väntade på nya bryggan. När jag undrade om ersättning, blev svaret. IVO har inte den befogenhet att kräva ersättning och hänvisade till tandläkarens privata försäkringsbolag som håller varandra om ryggen för dom skattade hånfullt åt mitt krav. Så IVO och Privattandläkarnas försäkringsbolag är bara ett spel för gallerierna som vi drabbade patienter inte har någon nytta av.
Svara
 

 

cron